مشاوره تخصصی کشاورزی آقا مهندس | خرید اینترنتی بذر

نقش فسفر در سیب زمینی

فهرست مطالب

فسفر برای رشد اولیه ریشه و اندام هوایی مهم است و انرژی لازم را برای فرآیندهای گیاه مانند جذب و انتقال یون فراهم می کند. فسفر یکی از عناصر اصلی برای رشد و نمو گیاهان است. این عنصر درفعالیت های بیولوژیکی گیاه نظیر سوخت و ساز انرژی درفعال سازی متابولیک های میانی درانتقال سیگنال ها یا علائم درونی گیاه و درتنظیمات آنزیمی نقش اساسی و مهمی برعهده دارد. برای مشاوره کشاورزی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 نشانه های کمبود فسفر در سیب زمینی

در کمبود فسفر در سیب زمینی ساقه ها حالت تقریبا عمودی و کاملا ایستاده پیدا می کنند، ساقه ها نازک تر از حالت عادی با برگ ها رنگ سبز تیره ای که حاشیه آنها به سمت بالا برگشته و حالت فنجانی پیدا می کنند، به وجود می آیند. برگ های پایین به رنگ ارغوانی درآمده و به سمت پایین بر می گردند. رشد ریشه متوقف شده و غده دهی کاهش می یابد.

 عواملی که موجب کمبود فسفر در سیب زمینی می شوند:

  • خاک مزرعه قلیایی (آهکی) یا بسیار اسیدی باشد.
  • مواد آلی خاک کم باشد.
  • شرایط سرد یا مرطوب به وجود امده باشد.
  • رقم مورد استفاده سیستم ریشه ای ضعیفی داشته باشد.
  • خاک مزرعه ذخیره فسفر کمی داشته باشد.
  • خاک دارای ظرفیت فسفات بالایی باشد.
  • خاک غنی از آهن باشد.

 تاٌمین فسفر مورد نیاز سیب زمینی و توصیه کودی فسفر

آنچه در رابطه با مصرف کودهای فسفره قابل ذکر است ضرورت قراردادن آن درناحیه ریشه گیاه است زیرا فسفر درخاک قابلیت حرکت ندارد بنابراین توصیه برآن است تا بخشی از فسفر بصورت پخش سطحی همراه با شخم و بخش دیگر به صورت نواری درزمان کاشت به عنوان کود شروع کننده مورداستفاده قرار گیردبا این حال میزان مصرف کود فسفره در زمان کاشت (در اطراف بذر سیب زمینی) بیشتر از 50 کیلوگرم توصیه نمی شود.

 

بیشتر بخوانیم:

ریشه های سیب زمینی فسفر را درشرایطی می توانند جذب کنند که این عنصر در محلول خاک حل شده باشد. گاهی درخاک هایی با میزان فسفر زیاد نیز در صورتی که pH خاک بالا باشد یا درشرایط تنش خشکی یا درجه حرارت پایین و یا وجود بیماری های گیاهی کمبود فسفر دیده می شود. در این حالت در واقع مشکل جذب فسفر وجود دارد. در اکثر زمین های مورد کشت سیب زمینی در کشور ما، مشکل جذب فسفر به دلیل pH بالای خاک است.

گاهی آزمون خاک نشان می دهد به اندازه کافی در خاک فسفر وجود دارد، مخصوصا در زمین هایی که به اندازه کافی کودهای مرغی استفاده شده است. در این حالت توصیه می شود از کودهای کاهش دهنده pH جهت تامین فسفر استفاده شود در غیر اینصورت کود دهی نتیجه ای نخواهد داشت و بلکه موجب تجمع بیشتر فسفر و شوری می شود.

با شروع غده دهی، وجود مقدار کافی فسفر تضمین می کند که به تعداد کافی غده تشکیل شود. بسیار مهم است که فسفر در هنگام شروع غده موجود باشد. در صورتی که که در زمان شروع غده دهی کمبود فسفر وجود داشته باشد و یا فسفر خاک برای ادامه رشد، کافی نباشد، محلول پاشی فسفات دسترسی سریع را تضمین می کند. محلول پاشی درست قبل از شروع غده، تعداد کل غده را افزایش می دهد. با این حال محلول پاشی فسفات نمی تواند جایگزین فسفات محلول در خاک شود. درنتیجه استفاده فسفات پیش مصرف، برای رشد اولیه ضروری است.

اشتراک‌گذاری:

از رای شما سپاسگزارم
tomato-cat3

بذر گوجه فرنگی

Cucumber-cat2

بذر خیار

Watermelon-Cat3

بذر هندوانه

Melon-Cat3

بذر ملون

Eggplant-Cat2

بذر بادمجان

Pepper-cat3

بذر فلفل

Squash-Cat-3

بذر کدو

آخرین دیدگاه‌ها

مطالب آموزشی مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *