کمبود نیتروژن در گوجه فرنگی
کمبود نیتروژن در برگ های بالغ (برگ های پایینی) به تدریج موجب حالت رنگ پریدگی می گردد و با ادامه پیدا کردن روند کمبود نیتروژن برگ های بالغی که اشاره شد به شکل یکنواختی به زرد تغییر رنگ می یابد (کلروز). برای مشاوره تغذیه می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
کمبود نیتروژن شدید موجب تغییر رنگ به زرد مایل به سفید می شود. همانطور که در تصویر مشخص است در برگ ها علایم ظاهری کلروز (حالتی که در آن برگ ها کلروفیل کافی تولید نمی کنند) ایجاد می شود (کلروز به طور مستقیم منشاء در کمبود نیتروژن دارد). همچنین می توان لکه های قرمز رنگی را در رگ برگ ها و دمبرگ ها مشاهده کرد.
برگ های جوانی که در قسمت بالایی گیاه قرار دارند، سبز باقی می مانند ولی نسبت به حالت عادی ظاهری رنگ پریده دارند و احتمال کوچکتر شدن برگ ها وجود دارد.
بنابراین در بوته ای که به تازگی دچار کمبود نیتروژن شده، دو نیمه سبز (نیمه بالا) و نیمه زرد متمایل به سفید (در نیمه پایینی گیاه) را ممکن است ببینید.با ادامه پیدا کردن روند کمبود نیتروژن برگ های بالغ در برابر کوچک ترین فشار آب حالت خمیدگی پیدا می کنند و حتی ممکن است شاهد پیری زودرس برگ ها باشیم. با این وجود در صورتی که گیاهانی که دچار کلروز شده اند، با اعمال نیتروژن درمان شوند، روند بهبودی گیاه در طول چند روز انجام می شود و این روند کاملا قابل مشاهده می باشد