کمبود نیتروژن باعث کاهش ظرفیت فتوسنتزی گیاه شده و عدم تامین نیتروژن منجر به زردی برگ های قدیمی (پایین بوته) می شود. برای مشاوره تغذیه می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
اختلال در رشد گیاه، تاخیر در رشد و نازک شدن ساقه ها، تشکیل میوه های بدشکل و یا رنگ پریده از دیگر علائم کمبود نیتروژن هستند. بنابراین در صورت کمبود نیتروژن هم رشد گیاه و هم تولید محصول به طور قابل توجهی محدود می شود.
بیشتر گیاهان از جمله خیار به مقدار زیادی نیتروژن نیاز دارند. به طور کلی نیتروزن به عنوان عامل تحریک کننده رشد گیاهان شناخته می شود. نیتروژن نقش اساسی در ترکیب همه پروتیین ها در همه گیاهان دارد.
از آنجایی که نیتروژن یک عامل مهم ساختاری و عملکردی برای هر گیاه است به عنوان یکی از عوامل مهم تعیین کننده عملکرد گیاهان شناخته می شود.
بیشتر بخوانیم:
شکل کلی بوته رنگ پریده و برگ های جدید کوچک هستند اما سبز باقی مانده اند در حالیکه برگ های قدیمی زرد شده و می ریزند. اگر کمبود نیتروژن برطرف نشود زردی برگ ها گسترش می یابد و برگ ها جوان نیز زرد می شوند و در موارد شدید، کل گیاه از بین می رود. کمبود نیتروژن همچنین ممکن است گیاه خیار را نسبت به شوری بسیار حساس کند.