عده ای از کشاورزان برتر، مقدار و کیفیت آب آبیاری را یکی مهمترین عوامل در افزایش تناژ می دانند. اما چه مقدار آب، با چه کیفیتی و به چه شکل استفاده کنیم که بهترین نتیجه را بگیریم؟
اولین نیاز گیاهان، برای انجام تمام اعمال حیاتی شان به آب و دما است. بقیه اعمال انها از طریق این دو تامین می شود. جوانه زنی که اولین مرحله زندگی یک گیاه است با مطلوب شدن دما (صیفی جات معمولا بین 10 تا 35 درجه سانتیگراد می توانند جوانه بزنند) و دریافت آب جهت فعال شدن آنزیم هایشان در جنین و لایه آلورن نیازمندند. در بقیه مراحل رشد و نمو هم در صورت وجود دما و جریان آب در سلول ها و آوندهایشان می توانند هر چیزی که بخواهند جذب کنند. بنابراین برای اینکه یک گیاه از بین برود نبود یکی از اینها کافی است. کشاورزان و زارعین عزیز در صورتی که از تنش های دمایی یا آبی موجب ایجاد خسارت به مزارع تان شده می توانید با مشورت مشاوران ما جهت بهبود وضعیت مزرعه اقدام کنید.
آب آبیاری باید چه کیفیتی داشته باشد؟
در آب آبیاری دو پارامتر بسیار مهم هستند. اول EC آب و دوم pH آب. EC آب در زمان رشد رویشی بهتر است حدود 2 میکرو زیمنس بر سانتیمتر مربع باشد ولی در زمان باردهی می تواند جهت کمک به رنگ آوری سریع تر و افزایش سرعت رسیدگی، بین 2 تا 3 باشد. لازم به ذکر است است که باید دقت داشت که در زمان باردهی افزایش شوری به دلیل افزودن مواد مغذی و یون هایی مانند پتاسیم باشد نه سدیم!
pH مطلوب برای آب آبیاری باید حدود 7 باشد. متاسفانه آب اکثر مناطق در کشور ما آهکی است. و همین مهمترین دلیل برای نتیجه نگرفتن از سمپاشی ها و محلولپاشی ها شده است. زیرا انحلال و میزان جذب بسیاری از کودها و سموم به pH آب بستگی دارد. در هر صورت اگر pH آب شما بالا بود، می توانید از انواع اسید با مشورت کارشناسان استفاده کنید تا این مشکل برطرف شود.