مشاوره تخصصی کشاورزی آقا مهندس | خرید اینترنتی بذر

آنتراکنوز خیار | Anthracnose

آنتراکنوز خیار | Anthracnose

فهرست مطالب

معرفی بیماری آنتراکنوز خیار:

آنتراکنوز خیار یکی از شایع ترین بیماری های خیار است که هر ساله خسارت زیای به تولید کنندگان خیار وارد می کند. زمانی که هوا گرم و رطوبت زیاد باشد امکان شیوع بیماری آنتراکنوز وجود دارد، به عبارتی هنگامی که هوا گرم و بارندگی رخ دهد امکان آلوده شدن بوته های خیار بیشتر است.

نام بیماری: آنتراکنوز خیار

عامل بیماری: قارچ colletotrichum lagenarium

دمای بهینه برای فعالیت قارچ 24 درجه سانتی گراد همراه با رطوبت زیاد است. در دمای زیر 4 و بالای 30 درجه سانتی گراد معمولا فعالیت قارچ متوقف می شود. انتراکنوز معمولا در اواسط فصل بعد از توسعه کنوپی گیاه ظاهر می شود. خسارت، زمانی شدید می شود که سایبان گیاه به اندازه کافی رشد کرده باشد در این شرایط محیط زیر سایه انداز برای فعالیت قارچ مساعد است.

علائم بیماری آنتراکنوز روی میوه خیار

بیماری آنتراکنوز به همه قسمت هوایی بوته از شاخ و برگ گرفته تا میوه و گل صدمه می زند و می تواند یک فاجعه برای پرورش دهندگان خیار باشد. برای اطلاع بیشتر از مشخصات این بیماری و هم چنین نحوه پیشگیری و درمان آن این مقاله را تا پایان بخوانید.

علائم بیماری آنتراکنوز خیار

آنتراکنوز خیار می تواند تمام قسمت های فوقانی گیاه را آلوده کند. علائم ابتدا به صورت لکه های گرد آب سوخته روی برگ شکل می گیرند و سپس این لکه ها به رنگ زرد مایل به قهوه ای در می آیند. سپس لکه های گرد متمایل به قهوه ای، به لکه هایی با قطر تا یک سانتی متر گسترش می یابند، زاویه دار می شوند و در نهایت محل لکه سوراخ می شود.

علائم بیماری آنتراکنوز خیار

بارزترین علائم را میتوان روی میوه ها مشاهده کرد. در این حالت روی میوه زخم های گرد، تیره و فرو رفته تشکیل می شود، لکه های فرو رفته قهوه ای به هم متصل می شوند و ممکن است حالت کانال های نامنظم را به وجود بیاورند.

علائم اولیه آنتراکنوز در برگ خیار

علائم اولیه آنتراکنوز در برگ خیار

  • در این مرحله از بیماری لکه های تشکیل شده شبیه سایر بیماری های شایع خیار است.
  • برگ خیار علایم اولیه آنتراکنوز را نشان می دهد. توجه کنید در این تصویر لکه ها در حال زرد شدن هستند اما هنوز شبیه سایر بیماری های رایج خیار است.
  • توجه کنید که حلقه ها گردتر هستند و بافت داخل حلقه ها در حال از بین رفتن است (برگ ها سوراخ شده اند).

کنترل بیماری

بسیار مهم است که بوته های خیار به خصوص گیاهان جوان از نظر بروز علائم آنتراکنوز بررسی شوند. تشخیص زود هنگام بیماری به محافظت گیاهان جوان در برابر عفونت و مدیریت اولیه آلودگی کمک می کند و مانع از شیوع بیماری در مزرعه می شود.

کنترل بیماری خیار

کنترل آنتراکنوز خیار نیاز به یک استراتژی کامل دارد. استفاده از ارقام مقاوم باید اولین قدم برای مدیریت هر گونه بیماری گیاهی باشد. انتخاب رقم مقام می تواند تلفات آنتراکنوز در مزرعه خیار تا حد زیادی کاهش دهد.

کنترل زراعی

اطمینان حاصل کنید بذرهای کشت شده آلوده نباشند. نشا های خریداری شده از گلخانه بررسی شوند آلودگی نداشته باشند. گیاهان میزبان بیماری در مزرعه و اطراف آن را حذف کنید. بلافاصله بعد از برداشت بقایایی گیاهی آلوده را از زمین خارج کنید و سپس شخم عمیق بزنید تا کلیه آلودگی ها و بقایای گیاهی آلوده از بین برود.

کنترل شیمیایی آنتراکنوز خیار

تناوب زراعی یک تا سه ساله با محصولات غیر حساس یکی دیگر از روش های کنترل بیماری آنتراکنوز است. آب و هوای گرم و مرطوب به توسعه و گسترش بیماری کمک می کند. رطوبت برای ایجاد عفونت لازم است و باران به پراکنده شدن عامل بیماری کمک می کند. توصیه می شود در زمانی که رطوبت زیاد است تردد در مزرعه کمتر شود در صورت امکان از آبیاری قطره ای به جای آبیاری بارانی استفاده کنید.

کنترل شیمیایی آنتراکنوز خیار

چندین قارچ کش برای کنترل بیماری آنتراکنوز خیار معرفی شده اند. این قارچ کش ها شامل کلروتالونیل، بیکربنات سدیم، سموم مسی، مانکوزب و چندین قارچ کش دیگر می باشند. در صورت استفاده از سموم قارچ کش، برچسب و دستورالعمل خاص آن را به دقت بررسی کنید تا اطمینان حاصل شود قارچ کش مورد نظر برای گیاه خیار توصیه شده باشد.

اشتراک‌گذاری:

از رای شما سپاسگزارم
tomato-cat3

بذر گوجه فرنگی

Cucumber-cat2

بذر خیار

Watermelon-Cat3

بذر هندوانه

Melon-Cat3

بذر ملون

Eggplant-Cat2

بذر بادمجان

Pepper-cat3

بذر فلفل

Squash-Cat-3

بذر کدو

مطالب آموزشی مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *