پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی
پوسیدگی گلگاه، بیماری که در آن گوجه فرنگی در قسمت انتهایی میوه تورفته، سیاه و پوسیده می شود. اگر در مزعه شما این مشکل وجود دارد و به دنبال راه حلی برای رفع آن می گردید با ما همراه باشید تا به دلایل ایجاد این بیماری و نحوه پیشگیری و کنترل آن بپردازیم. برای مشاوره گیاهپزشکی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
ابتدا باید بپرسیم چرا گوجه فرنگی های شما در قسمت انتهایی میوه دچار پوسیدگی می شود؟
یکی مشکلات شایع در مزارع گوجه فرنگی پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی به خصوص در میوه های در حال توسعه و اوایل فصل رشد است.
خوشبختانه بیماری پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی یک بیماری ویروسی، قارچی و باکتریایی نیست بلکه یک نوع اختلال فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم است که بیشتر در گوجه فرنگی، کدو، بادمجان و فلفل مشاهده می شود.
دانشمندان علت اصلی این بیماری را تنش های محیطی بخصوص تنش خشکی، شوری، درجه حرارت بالا و شدت نور زیاد می دانند.
طبق نظر کارشناسان اصلی ترین علت این عارضه نوسان میزان رطوبت خاک و یا به عبارتی آبیاری نامنظم است. خوب ممکن است که بپرسید نوسان در رطوبت خاک چگونه باعث ایجاد بیماری پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی می شود؟
قسمت های فعال و در حال رشد گوجه فرنگی بخصوص میوه ها، بطور مداوم به کلسیم نیاز دارند. کلسیم عنصری غیر متحرک در گیاه است و جذب و انتقال آن وابسته به میزان رطوبت خاک و گیاه دارد و فقط در حضور رطوبت کافی در گیاه انتقال می یابد.
بنابراین در صورت آبیاری نامنظم ممکن است در چند روز متوالی کلسیم به میوه نرسد (همانطور که گفته شد میوه ها به طور مداوم به کلسیم نیاز دارند) و این کمبود کلسیم در بافت میوه منجر به عارضه پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی می شود.
بنابراین نرسیدن آب به بوته یا کم آبی دلیل اصلی کمبود کلسیم و درنتیجه پوسیدگی گلگاه است.
گاهی آب هست ولی کمبود کلسیم و پوسیدگی انتهایی هم اتفاق می افتد، دلیل چیست؟
این اتفاق زمانی می افتد که دمای هوا پایین یا هوا ابری است و تعرق صورت نمی گیرد. وقتی تعرق صورت نمی گیرد در واقع آب از سمت ریشه به سمت برگ ها جریان ندارد پس کلسیم جذب نمی شود و این باعث کمبود کلسیم می شود.