مشاوره تخصصی کشاورزی آقا مهندس | خرید اینترنتی بذر

کمبود منگنز در گوجه فرنگی

کمبود منگنز در گوجه فرنگی

فهرست مطالب

کمبود منگنز با ایجاد زردی و حالت نکروز بین رگ برگی در برگ مشخص می شود، که در واقع بسیار شبیه به علائم کمبود آهن است. شروع آن با کلروز خفیف در برگ های جوان و مشبک شدن رگ برگ ها در برگ ها بالغ است. برای مشاوره تغذیه می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

علایم کمبود منگنز در گوجه

در کمبود منگنز شدیدتر برگ ها به حالت اسکلتی در می آیند به طوری که رگبرگ ها تغییر رنگ چندانی نمی دهند ولی بین برگ ها به زردی می گرایند. با افزایش فشار کمبود منگنز، بعضی از قسمت های برگ ها به خاکستری براق تغییر رنگ می دهند و همچنین ممکن است نقاط نکروتیک سیاه رنگ در امتداد رگ برگ ها به وجود بیایند. همچنین ممکن است برخی از نواحی سطح بالایی برگ ها حالت کبودی به خود بگیرند.

نقش منگنز در گوجه فرنگی:

مهم ترین نقش منگنز در گوجه، تسهیل فوتوسنتز، تنفس و جذب نیترات است. در واقع نقش این عنصر به نقش عناصری مانند آهن، روی و دیگر کاتالیزورها بستگی دارد

دلایل کمبود منگنز در گوجه فرنگی

منگنز نیز همانند فسفر، روی، بور و آهن عنصری است که جذب آن وابسته به pH خاک است. در خاک های قلیایی جذب این عنصر بسیار است. کمبود منگنز در گوجه به ندرت دیده می شود. این کمبود بیشتر در مزارعی که خاک آنها اهک بالایی دارد دیده می شود که البته این کمبود معمولا به همراه کمبود فسفر، آهن و روی نیز ممکن است دیده شود.

برطرف کردن کمبود منگنز در گوجه

رایج ترین راه برطرف کردن این کمبود، محلولپاشی کودهای میکرو حاوی این عنصر (مانند طبق fmz) است برای رفع سریع این کمبود می توان محلولپاشی کودهای ذکر شده را طبق دز و در سه نوبت به فاصله هر 10 الی 15 روز یکبار انجام داد. تزریق سولفات منگنز به میزان 5 تا 20 کیلو در هکتار (بسته به شرایط) می تواند در رفع این کمبود مفید باشد.

اشتراک‌گذاری:

از رای شما سپاسگزارم
tomato-cat3

بذر گوجه فرنگی

Cucumber-cat2

بذر خیار

Watermelon-Cat3

بذر هندوانه

Melon-Cat3

بذر ملون

Eggplant-Cat2

بذر بادمجان

Pepper-cat3

بذر فلفل

Squash-Cat-3

بذر کدو

آخرین دیدگاه‌ها

مطالب آموزشی مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *