مشاوره تخصصی کشاورزی آقا مهندس | خرید اینترنتی بذر

کشت های سودآور کدامند؟

کشت های سودآور

فهرست مطالب

همه ما کشاورزان راه های بهتری برای سودآوری پیش رو داریم. همه ما می توانیم کشت های سودآور را انتخاب کنیم. همه ما کشاورزانی را می شناسیم که با تغییر نوع کشت خود توانسته اند به هدف اول شان که سودآوری بیشتر است، برسند.

راهنمای خرید کشت های سودآور

خودتان قضاوت کنید؛ فرض کنید شما کشاورزی هستید در آذربایجان، لرستان یا هر جایی از ایران، فرض کنیم شما از جمله کشاورزانی هستید همان چند هزار متر مربع زمین آبی که دارید را چنار کاشته اید! بماند که ممکن است تا 10 سال زمین را به یک محصول اختصاص داده اید و این یعنی از بین بردن زمین، شما در هر سال می توانستید با کشت یک محصول مناسب همان سودی که پس از ده سال چنار می دهد را در عرض مثلا دو یا سه سال برداشت کنید یا می توانستید گردو بکارید.

می دانید فرق کشت گردو و چنار مثل چیست؟

دقیقا مثل فرق یک گاو جوان شیر ده و یک گاو نر عادی است. شما کدام را انتخاب می کنید یک گاو نر که وقتی بفروشیدش فقط پول دارید آنهم در کشوری که چند روز بعد با همان پول نمی توانید همان گاو را بخرید.

در حالی که اگر باهوش تر باشید گاو ماده را انتخاب می کنید که هر روز می توانید از شیر آن استفاده کنید، هر سال یک گوساله به شما می دهد که بعد از دو سال به گاو تبدیل می شود. یعنی هر روز در جیب شما پول می گذارد و وقتی که بخواهید بفروشیدش چند گاو ماده و حتی نر هم برای شما به جا گذاشته است. به گاو نر می گویند سرمایه و به گام ماده می گویند دارایی یعنی به طور منظم به شما سود می رساند.

داستان درخت گردو و درخت چنار هم همین است. درخت چنار همان گاو نر است و درخت گردو همان گاو ماده. می توانید هر سال از یک درخت گردو اندازه همان یک درخت چنار درآمد داشته باشید در عین اینکه درخت گردو تا سال ها پا برجا خواهد بود.

هر زمان هم خواستید نوع کشت را عوض کنید، میتوانید چوب گردو را با قیمت بیشتری بفروشید! بنابراین درخت گردو یک دارایی واقعی است در حالی که درخت چنار در خوشبینانه ترین حالت هم نمی تواند دارایی خوبی باشد و فقط سرمایه است، سرمایه ای که مطمئنا” خیلی زود از داشتن آن پشیمان می شوید چرا که می توانستید نهاده های گرانبهایی مانند زمین، آب، نهال، سم و… را برای محصول پر در آمدتری خرج کنید. آری داستان انتخاب کشت های سودآورتر هم این است. مثال های زیادی هست که بحث شان طولانی است.

می توانید به جای گندم و جو دیم، کینوا بکارید که عملکردشان یکی است ولی قیمت کینوا تا بیست برابر قیمت گندم هم به فروش می رسد. می توانید به جای بسیاری از مزارع در مناطقی با بارندگی بیشتر از 300 میلی متر، به باغداری دیمی نظیر انگور، انجیر و… بپردازید.

در هر صورت راه های جالب توجهی برای افزایش چند برابری درآمد از کشاورزی وجود دارد. شما هم مثل کشاورزان خارجی و حتی بعضا” کشاورزان یزدی و اصفهانی، به زودی خواهید فهمید که هر متر مربع زمین کشاورزی، یک سنگ طلای بزرگی است که نمی توانید جابجایش کنید و فقط باید هر بار یک مقدارش را آب کنید. البته میزان حرفه ای بودن شما تعیین می کند که چقدر از این سنگ میتوانید آب کنید!. امیدوارم منظورم را متوجه شده باشید.

اشتراک‌گذاری:

از رای شما سپاسگزارم
tomato-cat3

بذر گوجه فرنگی

Cucumber-cat2

بذر خیار

Watermelon-Cat3

بذر هندوانه

Melon-Cat3

بذر ملون

Eggplant-Cat2

بذر بادمجان

Pepper-cat3

بذر فلفل

Squash-Cat-3

بذر کدو

آخرین دیدگاه‌ها

مطالب آموزشی مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *